Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vermutos sütőtökkrémleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg sütőtök
  • 2 közepes fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 6 dkg füstölt szalonna (bacon)
  • 2 dkg margarin
  • 1/2 dl száraz vermut
  • 5 dl húsleves (kockából)
  • 2 evőkanál tisztított tökmag
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűire szedjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
    Elkészítés: A vajban/margarinban egyidejűleg megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, szűrőlapáttal tányérra emeljük, lefedjük, melegen tartjuk. A zsiradékra dobjuk a sütőtököt, aláöntjük a vermutot, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a húslevest és az áttört fokhagymát, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk. A tökmagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. Botmixerrel sima krémmé-péppé turmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Csészékbe vagy mélytányérokba szedjük, tetejükre szórjuk a pirított hagymát-szalonnapörcöt, valamint a tökmagot, és mihamarabb tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 313 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin