Elkészítés: A tojások fehérjét 4 evőkanál cukorral és 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral, a sütőporral habosra kavarjuk, majd a tojáshabhoz adjuk a
kikavart sárgáját és a lisztet, óvatosan összekeverjük.
Egy sütőpapírral kibélelt normál nagyságú tepsibe öntjük. Előmelegített, 180 Celsius-fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Amíg a vizes piskóta hűl,
elkészítjük a túrókrémet.
A tejszínt habosra keverjük, majd a vajat a porcukorral szintén. A túróhoz először a vajas krémet adjuk, összekeverjük, majd ezután kerül bele a kemény tejszínhab.
A kihűlt tésztára rákenjük a túrókrémet, erre a málna (eper, őszibarack stb.) kerül, végül elkészítjük a tortazselét, és a gyümölcsöt ezzel vonjuk be. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre