Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókocka málnával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A túrókrémhez:
  • 40 dkg zsíros túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl növényi tejszín
  • A tetejére:
  • 50 dkg málna
  • 2 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét 4 evőkanál cukorral és 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral, a sütőporral habosra kavarjuk, majd a tojáshabhoz adjuk a
kikavart sárgáját és a lisztet, óvatosan összekeverjük.

Egy sütőpapírral kibélelt normál nagyságú tepsibe öntjük. Előmelegített, 180 Celsius-fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Amíg a vizes piskóta hűl,
elkészítjük a túrókrémet.

A tejszínt habosra keverjük, majd a vajat a porcukorral szintén. A túróhoz először a vajas krémet adjuk, összekeverjük, majd ezután kerül bele a kemény tejszínhab.

A kihűlt tésztára rákenjük a túrókrémet, erre a málna (eper, őszibarack stb.) kerül, végül elkészítjük a tortazselét, és a gyümölcsöt ezzel vonjuk be. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek