Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Totus-spenótos tészta

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a durumtésztát, közben pedig elkészítjük hozzá a szószt.
  2. Két ek. olívaolajat magasfalú serpenyőben elkezdünk melegíteni.
  3. Rátesszük a spenótót, a tészta főzővizéből néhány evőkanállal öntünk rá, sózzuk, borsozzuk majd 4-5 perc alatt megpároljuk.
  4. Ha a víz elpárolgott, a fokhagymákat lereszeljük, rátesszük a spenótra, és átkeverjük párszor.
  5. A totuból 20 dkg-t krémesre keverünk, majd az egészet hozzáadjuk a spenóthoz. Néhány csepp citromlével és némi citromhéjjal ízesítjük.
  6. Ha kifőtt a tészta, leszűrjük és a spenótos totus szószra tesszük, átkeverjük és kész is! 

Megjegyzés

Ha összesen csak 10 perced van arra, hogy főzz egy könnyű ebédet vagy vacsorát akkor próbáld ki ezt a receptet! Nem fogsz csalódni. - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss