Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis túrós pite (totus pite, cukor nélkül)

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkocskázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk, de ha van késes betétű robotgépünk, akkor több kis adagban nagyon egyszerűen össze tudjuk morzsolni a lisztes keveréket a margarinnal.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és a totukrémet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta.
  3. Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk. Ha szeretnénk mazsolát is tehetünk bele, ekkor egy marék mazsolát forrásban lévő vízbe tegyünk bele és hagyjuk benne kihűlni, majd leszűrve tegyük a töltelékbe.
  4. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük be.
  5. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket egyenletesen terítsük szét, és tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.
  6. Kenjük le tojással, szurkáljuk meg több helyen a tésztát, majd villával csikozzuk meg a tészta tetejét díszítésképpen.
  7. 180 fokos sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően kb. 35-40 perc alatt. Kihűlve szeletelhetjük.

Megjegyzés

Tejmentes pite, ha nem szereted, akár mazsola nélkül is! - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss