Elkészítés: A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, kockákra vágjuk.
A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és 1 nyers tojással.
A tölteléket a dagadóba töltjük, hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük, megkenjük hideg zsírral. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül.
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. Zöldséges rizst készítettem hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre