Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött dagadó kicsit másképp

120 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, kockákra vágjuk.

A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és 1 nyers tojással.

A tölteléket a dagadóba töltjük, hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük, megkenjük hideg zsírral. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül.

Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. Zöldséges rizst készítettem hozzá.

Ezek is érdekelhetnek