Keress receptre vagy hozzávalóra

Tökkel töltött hústekercsek

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertéslapocka vagy csont nélküli sertéskaraj
  • 1 kg spárgatök
  • 1 db húsleveskocka
  • 0,5 dl sör
  • bors
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk és kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk.

    A tök héját levágjuk, magházát eltávolítjuk, majd kb. ujjnyi vastag és 4-5 cm hosszú hasábokra vágjuk. A tökhasábokat a hússzeletekre rakjuk, a húst feltekerjük, hústűvel összetűzzük.

    Serpenyőben olajat hevítünk, és a hústekercseket körben piros-ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, felöntjük a sörrel és puhára pároljuk. Ízlésünknek megfelelően még fűszerezhetjük.

    Tálalás előtt ujjnyi szeletekre vágjuk. A megmaradó hasábokat rántva /zöldfűszeres zsemlyemorzsába forgatva/ körítésként is kináljuk. Tálalhatjuk még kapros sajtmártással is.

Megjegyzés

A magházból tökbéllevest is főzhetünk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin