Gyanítom, ebben a melegben nemcsak nekem nincs kedvem főzni. Semmi kedvem a tűzhely mellett állni órákig, aztán meg fél óra múlva nézni, hogy elfogyott és csak a mosatlan maradt.
Így ha már muszáj, akkor az legyen gyors, és lehetőleg több napig tartson ki.
Persze a krémlevesek amúgy is nagy kedvencek, de azért ez most kicsit más. Aki vágyik a tartalomra, és nem elégszik meg csupán a lével, annak is kedvében lehet járni, mert a grissini és a bacon igazán jó párosítás a leves mellé. Csak úgy el lehet majszolgatni, miközben jóízűen lecsúszik a leves.
A paprikás rész szerinem elhagyható, de akár asztalt paradicsommal is helyettesíthető.
Jó étvágyat mindenkinek!
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
400 g zöldborsó (fagyasztott)
340 g olajban eltett paprika
1 csokor snidling
100 g grissini
100 g szeletelt mortadella
A kamrából:
200 g burgonya
2 db húsleveskocka
200 ml cukrozatlan habtejszín
só
bors
2-3 ek hántolt napraforgómag
1. Tegyük lábasba a meghámozott, felkockázott burgonyát, a húsleveskockákat, valamint a borsót, öntsük fel 800 ml vízzel, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük 15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és pürésítsük a levest botmixerrel. Végül dúsítsuk a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk meg.
2. Forgassuk össze lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott paprikát a felaprított snidlinggel és a napraforgómaggal.
3. A grissiniket tekerjük körbe a mortadellaszeletekkel. Merjük a levest 4 db tányérba vagy tálkába, kanalazzunk rá egy kevés paprikás keveréket, és kínáljuk a mortadellás grissinivel.
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 475 kcal
A recept a Fanny konyha 2015/5. számában jelent meg!