Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökéletes páros! Laktató krémleves göngyölt ropogóssal

A mellé rágcsálható, baconbe tekert grissini igazán különlegessé teszi ezt a finom, mindössze 25 perc alatt elkészülő borsókrémlevest.

Gyanítom, ebben a melegben nemcsak nekem nincs kedvem főzni. Semmi kedvem a tűzhely mellett állni órákig, aztán meg fél óra múlva nézni, hogy elfogyott és csak a mosatlan maradt.

Így ha már muszáj, akkor az legyen gyors, és lehetőleg több napig tartson ki.

Persze a krémlevesek amúgy is nagy kedvencek, de azért ez most kicsit más. Aki vágyik a tartalomra, és nem elégszik meg csupán a lével, annak is kedvében lehet járni, mert a grissini és a bacon igazán jó párosítás a leves mellé. Csak úgy el lehet majszolgatni, miközben jóízűen lecsúszik a leves.

A paprikás rész szerinem elhagyható, de akár asztalt paradicsommal is helyettesíthető. 

Jó étvágyat mindenkinek! 


Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
400 g zöldborsó (fagyasztott)
340 g olajban eltett paprika
1 csokor snidling
100 g grissini
100 g szeletelt mortadella

A kamrából:
200 g burgonya
2 db húsleveskocka
200 ml cukrozatlan habtejszín

bors
2-3 ek hántolt napraforgómag

1. Tegyük lábasba a meghámozott, felkockázott burgonyát, a húsleveskockákat, valamint a borsót, öntsük fel 800 ml vízzel, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük 15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és pürésítsük a levest botmixerrel. Végül dúsítsuk a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk meg.

2. Forgassuk össze lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott paprikát a felaprított snidlinggel és a napraforgómaggal.

3. A grissiniket tekerjük körbe a mortadellaszeletekkel. Merjük a levest 4 db tányérba vagy tálkába, kanalazzunk rá egy kevés paprikás keveréket, és kínáljuk a mortadellás grissinivel.

Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 475 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/5. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek