Keress receptre vagy hozzávalóra

Tiramisu tojás nélkül

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg babapiskóta
  • 4 dl presszókávé
  • 1 db citrom
  • 1 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek grappa (elhagyható)
  • 1 tk kakaópor
  • 1 csipet fahéj
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. Forró víz alatt alaposan megmossuk a citromot, szárazra töröljük, és vékonyan lereszeljük a héját, és kifacsarjuk az egyik felét. Egy tálba kanalazzuk a mascarponét, hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot és a cukrot. Habverővel összekeverjük, amíg a krém kenhető lesz, majd belekeverjük a citromhéjat és 1 ek citromlevet.
    2. Egy kisebb, szögletes tál aljára egy réteg babapiskótát teszünk. Összekeverjük a kávét a grappával, és meglocsoljuk vele a babapiskótát. A kávés piskótára rákenjük a krém felét, majd befedjük egy újabb sor babapiskótával, és meglocsoljuk a kávéval (óvatosan, nehogy elázzanak). Végül rákenjük a maradék krémet.
    3. A kakaóport összekeverjük a fahéjjal, és egyenletesen a tiramisu tetejére szitáljuk. Ezután legalább 8 órát a hűtőben pihentetjük.

Megjegyzés

Mi a tojásos verziót jobban szeretjük. Ez a recept azoknak szól, akik kimondottan tojás nélkül szeretnék elkészíteni ezt az olasz finomságot.

Custo74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin