Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezek mind tiltólistás ételek, ha piknikezni készülsz

default user icon
MME
Mindenki életében vannak olyan pillanatok, amikor szükség van egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre. Ennek egyik legkedveltebb módja a piknikezés, hiszen ilyenkor lehet csak igazán élvezni a természetet, a szabadban töltött időt, miközben jobbnál jobb finomságokkal csillapíthatjuk étvágyunkat a piknikkosárból. Nyáron azonban van néhány tiltólistás élelmiszer, amit nem árt otthon hagyni, ha nem akarjuk elrontani ételünket, vagy rosszabb esetben ételmérgezéssel zárni a napot.

A piknikezés remek lehetőség arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapi mókuskerékből, és felfrissítsük testünket, lelkünket. A helyszín szinte bárhol lehet, hiszen a lényeg a friss levegő, a zöldellő fák és a madarak csicsergése. Ezek együttese segít elengedni a stresszt és feltöltődni a természet energiájával. Ha ti is kedvet kaptatok ehhez a remek időtöltéshez, akkor nincs más dolgotok, mint felkapni a legkényelmesebb ruhád és cipőd, a hátizsákba bedobni egy könnyű pokrócot és megpakolni a piknikkosarat minden földi jóval. 

Ez persze mind szép és jó, ám ha nem vagyunk résen már a piknikkosár tartalmának összeállításánál, rossz élmény lehet az idilli feltöltődésből, főleg a nyári hónapokban. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amiket nem lehet normálisan elcsomagolni és olyanok is, amelyek a nyári melegben pillanatok alatt tönkremennek. Hacsak nem készülsz egy hordárral is, aki a hűtőtáskát cipeli utánad.

Fontos, hogy bármilyen tartós, nem romlandó ételekkel készülünk, legyen mellettük jégakku, ami nem fog csodát tenni, de jobb, mint a semmi. Egyértelmű, hogy a romlandó, tejes és húskészítmények kapásból tiltólistásak, ezeket egyáltalán nem ajánljuk, máskülönben nem kizárt, hogy gyomorrontással zárjátok a napot. A majonézt, a majonézes fogásokat, vagy az azzal megkent szendvicseket is hagyjuk otthon, ugyanis ennek a közkedvelt szósznak a meleg hatására az állaga és az íze is megváltozik, így könnyen tönkreteheti a pikniket.

Ez a helyezet a frissen sültekkel is, hiszen már a nevük is árulkodó. Ezeket az ételeket a sütést követően, még melegen érdemes elfogyasztani, máskülönben ahogyan hűlni kezd, azonnal megváltozik az állaga. Kifejezetten érvényes ez a sült krumplira és a rántott húsokra és a fasírtra is – írja a The Daily Meal.

Ezek helyett inkább részesítsük előnyben a friss gyümölcsöket és zöldségeket. A legjobb választás, ha valamilyen bogyós gyümölccsel készülünk, de az alma és a barack is kitűnő. Az uborkából és görögdinnyéből készült saláták pedig azért jók, mert a nyári melegben megfelelően hidratálnak.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss