Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lépett a Tesco is: kiderült, hogy nyitva lesznek-e december 24-én

Lassan mindegyik kiskereskedelmi lánc bejelentette, hogy csatlakoznak-e a Lidl kezdeményezéséhez, miszerint idén zárva tartanak szenteste napján, azaz december 24-én. Most a Tesco is nyilatkozott, hogyan alakul náluk a karácsonyi nyitvatartás.

A Lidl még ősszel jelentette be, hogy idén mindegyik boltját zárva tartja szenteste napján, azaz december 24-én. A kezdeményezéshez, azaz a meghosszabbított karácsonyi boltzárhoz aztán csatlakozott a Rossmann, a Penny és sok más bolt mellett az OBI és a Libri is. Velük szemben az Aldi és az Auchan viszont nyitva tartanak december 24-én. A Tesco sokáig nem hozta nyilvánosságra a döntését, ám most ez a cég is bejelentette a karácsonyi nyitvatartásának ütemét.

Döntött a Tesco is: nyitva lesznek december 24-én

Az MTI-hez eljuttatott információk szerint a Tesco "a vásárlói igényeknek megfelelően az évek óta megszokott rövidített nyitvatartással várja a vásárlókat december 24-én déli 12 óráig. A Tesco szerint a vásárlók igénylik az utolsó pillanatos bevásárlás lehetőségét, különös tekintettel azok, akik december 23-án hosszabbított munkaidőben dolgoznak."

Ezzel párhuzamosan családbarát munkahelyként a cég lehetővé teszi munkatársainak, hogy jelezzék, mely napokon vagy napszakban nem tudnak műszakot vállalni, és a dolgozói igényeket szem előtt tartva készítik a beosztásokat december 24-én is - írták.

"Mindezen túlmenően bérleti szerződéseink is köteleznek bennünket a nyitva tartásra; a saját tulajdonú ingatlanjainkban pedig, amelyekben a nagyobb hipermarketek mellett üzletsort is üzemeltetünk, felelősséggel tartozunk a több száz, jellemzően kis- és középvállalkozó bérlőnk iránt, akik alappal számítanak arra, hogy a Tesco áruház nyitva tart és működik" - fogalmaztak.

Ezek a boltok viszont nem lesznek nyitva szenteste napján

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss