Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis-mustáros tarja hagymával és burgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 4 szelet tarja
  • 6 db burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 szelet bacon
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 8 ek mustár
  • 2 tk sertés fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • étolaj

Elkészítés

    1. Egy zárható tetejű edénybe tesszük a húst, és minden szeletet megsózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral. Ráöntjük az olajat, hogy befedje a húst, lezárjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 napig.
    2. A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a megpucolt és kb. fél cm-re felkarikázott krumplit. Megsózzuk, borsozzuk, rátesszük a megpucolt és felkarikázott vöröshagymát is, majd a bepácolt húsokat. A húsok tetejére rakjuk a megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve, kb. 180 fokon 60 percig sütjük.
    3. Ekkor levesszük a fóliát, rátesszük a húsra a baconszeleteket, és fedetlenül még kb. 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon. Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.

    12+1 POFONEGYSZERŰ TEPSIS HÚS HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

    13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

    15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>> 

Megjegyzés

Azért ajánlom ezt a praktikus magyaros ízvilágú fogást, mert itt a körettel együtt sül a hús ,ami finom ízt is ad az ételnek, és időt is spórolhatunk vele.

A húst bepácolhatjuk 2-3 nappal korábban, mielőtt elkészítenénk. Minél többet áll a pácban, annál porhanyósabb lesz a kész hús.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin