Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes sütőtökkrémleves II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg körüli sütőtök
  • 6 db burgonya
  • leveskocka (zöldségleveskocka, tyúkhúsleveskocka vagy erőleveskocka)
  • 2-2,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál kristálycukor vagy méz
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát kockára vágom és kevés olajon párolom. Rádobom a héjától megtisztított és kockára vágott sütőtököt és a burgonyát. Pár perc múlva felöntöm 1,2 l vízzel, és addig főzöm, míg a krumpli puha nem lesz. Nekem a tök hamarabb megpuhult, míg a burgonya. Pici cukorral vagy mézzel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítem.

    Mikor minden megfőtt, 2-2,5 dl tejszínnel felöntöm, és még egyet rottyantok rajta. A tűzhelyről levéve botmixerrel összeturmixolom.

    Pirítóssal, pirított zsemlekockával, levesgyönggyel vagy pirított tökmaggal, napraforgómaggal tálalom.

Megjegyzés

Ez elég nagy mennyiség lesz, de hamar elfogy.
A marhahúsleves kocka nem jó bele, mert attól nem lesz szép a színe.

Mokenstein
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Tejszínes sütőtökkrémleves II. recept?


Magazin