Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-fehérboros gombakrémleves

Hozzávalók

  • 10 dkg szárított erdei gomba
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 1,2 dl cukrozatlan habtejszín (+ a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A szárított erdei gombát langyos vízbe áztatjuk. A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkét a leszűrt erdei gombával együtt, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a bort, néhány percig forraljuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Ezután közepes lángon, lefedve 30 percig főzzük.
    2. A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Végül ismét megsózzuk és megborsozzuk. Egy kevés tejszínnel meglocsolva, továbbá némi borssal meghintve kínáljuk.

      A legjobb krémlevesek >>> 

      Gombás receptek >>> 

      Tejszínes receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin