Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csalánkrémleves

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A leöblített, lecsepegtetett csalánt durvára aprítjuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és a felhevített vajon megfuttatjuk. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük egy kevés fehér borral, valamint az alaplével. Hozzáadjuk a csalán felét, és lassú tűzön forraljuk kb. 10 percig. Ezután a fűszerekkel ízesítjük.
  2. Az edényt levesszük a tűzről. A levest az 1,25 dl tejszínnel dúsítjuk, majd beleforgatjuk a maradék csalánt, és botmixerrel pürésítjük. Végül adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és egy kevés tejszínnel megcsepegtetve, csalánlevéllel díszítve tálaljuk.
A csalán zsenge hajtásvégei még nem túl csípősek, és akár puszta kézzel is lecsíphetők. A biztonság kedvéért használj gumikesztyűt! Egészséges csalánlevesedet főtt fürjtojással gazdagíthatod és ehető mezei virágokkal (pl. százszorszéppel) díszítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss