Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejes-tejfölös lencseleves virslivel

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 bögre lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • babérlevél
  • 1 pár virsli
  • tej
  • tejföl
  • olíva olaj
  • zöldségleveskocka
  • füstölt sonka kocka
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
  • citrom
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét néhány órára beáztatom, majd leöntöm róla az áztatóvizet.

    Egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott répát, a kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockákat, fűszerezem, s addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor beleteszem a felkarikázott virslit, csavarok bele citromot, s öntök bele tejet, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom.

    Tálaláskor szórok rá petrezselyem-fokhagyma fűszerkeveréket, teszek rá tejfölt és 1 citromkarikát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin