Elkészítés: 1 fej hagymát kockára vágom, olajon megdinsztelem, majd ráteszem a kockára vágott húst. Egy kicsit megpárolom, majd felengedem vízzel, belszórok 1-2 kávéskanál tárkonyt. Amikor félpuha lesz a hús, beleteszem a sárgarépát és a fehérrépát szintén kockára vágva, majd valamivel később a felkockázott burgonyát. Aki szereti, gombát is tehet bele a burgonyával egyidőben. Amikor minden megfőtt, leveszem a levest a tűzről. Felverem az egy tojás sárgáját, összekeverem a tejszínnel, majd beleöntöm a levesbe és összekeverem.
Amikor a tejszínes tojást ráöntöm már nem szabad a levesnek főnie, mert akkor összekaphatja a tejszínt. Nagyon finom és bőséges zöldséggel megrakottan laktató leves.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre