Elkészítés: A zöldségeket és a hagymákat aprítom, a húst kis kockákra darabolom, a karfiolt rózsáira szedem.
Felhevített zsiradékban a zöldségeket a hagymával magas hőfokon pár percig kevergetve pirítom, majd a húskockákat a fokhagymával kevergetem benne fehéredésig.
Meghintem a liszttel, felengedem kb.1,5 liter vízzel, sózom. Amikor forr a leves, hozzáadom a karfiolt, fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.
Belekeverem a tejszínt, egy kis maréknyi száraztésztát, és lassan főzöm néhány percig, amíg a tészta is megpuhul.
A végén meghintem aprított friss petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre