Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzérmék vegyes zöldségekkel, zöld salsával

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag

Elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A megpucolt krumplit és a retket feldaraboljuk, a lilahagymát felnegyedeljük, és szirmaira bontjuk. A spárgát három felé, a citromot cikkelyekre vágjuk. A kapribogyót és a mandulát durvára, a petrezselymet és a fokhagymát apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat. Közepes lángon sütjük a krumplikat 5-6 percig, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a retket, és további 2-3 percig sütjük.
  3. Amíg a zöldségek pirulnak, egy tálban összekeverjük a fokhagymát, a kapribogyót, a parmezán 2/3 részét, a petrezselymet, és 5-6 evőkanál olívaolajat. Megsózzuk, megborsozzuk, és jól összeforgatjuk.
  4. A retekhez és a krumplihoz hozzáadjuk a spárgát, a hagymát, a fokhagymát és egy kevés vizet, majd nagy lángon, gyakran rázogatva 5-6 percig főzzük. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor elkészült, félretesszük, és melegen tartjuk.
  5. Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk. A szűzérméket megsózzuk és megborsozzuk, majd közepes lángon sütjük, oldalanként kb. 3-3 percig.
  6. A grillzöldségből a tányérra halmozunk, és erre rakjuk a húsokat. A mártásból a tetejére kanalazunk, és megszórjuk a maradék parmezánnal.
RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>  


(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss