Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Az egyik legelső tavaszi zöldségünk a retek. Imádjuk a friss, gyenge zöldséget szendvicsekhez, salátákban sőt magában fogyasztva is. Savanyítva tökéletes húsokhoz – mutatjuk, hogy a sokak által kedvelt amerikai háziasszony, Martha Stewart hogyan készíti ezt a finomságot!
Olcsó, könnyen beszerezhető, és csodát tesz az egészségünkkel, ezért érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe a retket.
Mindmegette
A hónapos retek a tavasz egyik első és fontos vitaminforrása, amelynek magvait már most érdemes elvetni. Bár elsősorban fóliasátorban lehet igazán nagy mennyiségben termeszteni, de mivel viszonylag kis hőigényű növény, akár a balkonon is megél - máris mondjuk, hogyan állj neki, hogy húsvétra már saját retked legyen!
CSEH JÁNOS
WM
Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. A március és az április már a karalábé, a medvehagyma, a spenót, a sóska és a retek uralmáról szól. Ezekkel az alapanyagokkal rengeteg finomság elkészíthető, íme néhány ötlet, hogy mi mindenhez használhatók a tavaszi zöldek!
Chefbag
Minden dietetikus azt vallja, hogy naponta ötször kellene enni kisebb mennyiségeket, ami egy állandó teljesítményszintet állítana be a szervezetünkben, a nagyobb étkezések kihagyásával nem terhelnénk túl a gyomrunkat és a beleinket, valamint az emésztésünkre is kedvezően hatna ez a bizonyos három óránkénti étkezés. Arról nem is beszélve, hogy a zöldségekkel rengeteg vitaminhoz, rosthoz és vízhez jut a szervezetünk, ez szintén jótékonyan hat az emésztőrendszerre.
DÖMÖTÖR VIOLA
Török Zsuzsa
A téli hónapok egyik legolcsóbb, legegészségesebb zöldsége a fekete retek. Kitűnő vitaminpótló, gyógyhatásait pedig ősidők óta ismeri az emberiség.
Salamon Csilla
Vitaminok, ásványi anyagok és rengeteg rost - vagyis minden, ami egészséges, megtalálható a most következő 5 zöldségben. Fogyasszuk ezeket bőséggel az őszi-téli hónapokban!
Videó
Mautner Zsófia a zöldségeknek azokból a részeiből készít ínyenc fogásokat, amelyeket sokszor már a zöldségesnél ki szoktunk dobni: a retek leveléből, a spenót gyökeréből és a brokkoli szárából.
Mautner Zsófia a zöldségek azon részeiből készít ínyenc fogásokat, amelyeket sokszor már a zöldségesnél ki szoktunk dobni: a retek leveléből, a spenót gyökeréből és a brokkoli szárából. Ötleteket is ad, hogyan dobjuk fel a végeredményt néhány olcsó, ázsiai boltokban kapható alapanyaggal - videóval!
A tavaszi reggelik, uzsonnák, vacsorák egyik üde színfoltja a piros retek, amelyet a leggyakrabban a szendvicseink mellé harapunk, holott többféle fogásba is könnyedén belekomponálhatnánk.
A retek megbízható társa a reggelinknek, tökéletes kiegészítője a vacsoráinknak, mégis igen keveset tudunk róla. Pedig ez a gyökérzöldség igen tekintélyes múlttal rendelkezik.