Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szuperegészséges márványos kalács

Márványos kalács

Hozzávalók

  • 250 g porcukor
  • 130 g vaj
  • 250 g
  • daraliszt
  • 200 g finomliszt
  • 50 g búzadara
  • 1,5-2 dl tej
  • 1/2 cs sütőpor
  • 4 db tojás
  • 20 g kakaó vagy 2 tk csokoládé ízű puding
  • 2-3 tk puncsízű pudingpor
  • kenéshez baracklekvár vagy cukorszirup
  • goji bogyó
  • 2 cs vaníliáscukor
  • 1 mk rum aroma
  • csipet só.

Elkészítés

    A pudingporokat nagyon kevés tejben feloldjuk és simára keverjük. A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat a cukorral kissé habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott, de langyos vajat és jól kikeverjük a masszát.
    A lisztet összekeverjük a sütőporral, vaníliáscukorral, sóval, majd a vajas krémhez adjuk, csomómentesre keverjük, felöntjük a tejjel, elkeverjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
    A masszát 3 részre osztjuk, nem fontos egyenlő arányba. Az első marad a sárga.

    A második adaghoz adjuk a csokispudingport amellyel egyneművé, mig a harmadikhoz a puncs pudingport és a rumot adjuk, szintén simára keverjük.

    A masszákat szinenként váltakozva öntjük a formába, és megszórjuk a vitamindús, ásványianyagokban gazdag goji bogyóval.

    A kenyérsütő formát kibéleljük sütőpapírral, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

    A hőfokot csökkentjük, amikor a tészta széle már szilárdul, csak a közepe folyós. Formában hagyjuk langyosra, majd rácsra téve teljesen kihűlni.

    Csak teljesen kihűlt tésztát szeleteljük. Szeletelés előtt lekvárral vagy sziruppal átkenjük meg a tetejét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek