Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Sztrapacska - liszt nélkül

Hozzávalók

  • 2 bögre köles
  • 6 bögre víz
  • 2 ek zsír
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 tk só
  • 2 dl tejföl
  • 1 pár virsli

Elkészítés

    1. A  vizet 1 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással, 25 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
    2. Egy jénai tálat kikenünk a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele. Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából további galuskákat szaggatunk rá. A tetejét tejföllel megkenjük, és az előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk. Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább turbózható.

    minden, amit a sztrapacskáról tudni akartál >>>

    még több isteni egytálétel >>>

    ízletes fogások juhtúróval >>>

     

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, gluténmentes diétába beilleszthető.

scarlett69
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés
Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés