Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szlovák krémes

default user icon
2 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérjéből vert hab
  • fél marék durvára vágott dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 7 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 4,5 dl tej
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és fele leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát a hozzávalókból piskótaszerűen összeállítjuk és megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük felfőzött masszát, majd a kisült tésztára kenjük. A mázhoz valókat összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk. Nem baj, ha csak *írókázunk*.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

horianna
Olyan kérdésem lenne, hogy tészta csak az aljára kerül? A csokoládét a habra rakom rá? Mert ettem már ilyen sütit cukrászdában és ott felül is volt tészta, de itt nem így látom. Előre is köszönöm a választ!!
eni1978
Gyerekkorom kedvenc sütije,akkor \"Csehszlovák krémes \"-nek hívták. A recept időközben elveszett,itt ismertem rá.Tesómmal megsütöttük,és az.Kb 20 éve nem ettem ilyen finomat.Köszönjük szépen :)

Hasonló Receptek

Magazin