Elkészítés: 1.) A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és tejes vízben, amiben pici cukor és só is van, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, és egy kiolajozott jénaira szedjük.
2.) A zöldségeket felaprítjuk, és a kockára vágott hússal együtt, kevés
olívaolajon egy serpenyőben grillfűszerrel, sóval, borssal megpirítjuk, majd az egészet a karfiolra lapátoljuk. Rákanalazunk 2-3 dl tejfölt - vagy amennyi jólesik -, de hagyjunk a tálaláshoz is!
3.) A jénait sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. A petrezselymet összevágjuk, és tálalás előtt megszórjuk az egész tálat vele. Kenyérrel, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre