Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szentgyörgyi palacsinta II.

MME MME
3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba.

A kisütött palacsintákat négyesével feltekerjük úgy, hogy a palacsinták közé fahéjas porcukrot szórunk. A végeit egyenesre vágjuk és félretesszük.

Egy közepes méretű jénait 2 dkg margarinnal kikenünk, s beletesszük a palacsintákat úgy, hogy a tál alját kitöltsék.

A cukrot a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra, majd a lágy vajjal és a tejszínnel simára keverjük. Hozzáadjuk a méretre vágott palacsinták végeit, a darált diót, a rumos mazsolát, és az egészet elosztjuk a palacsinták tetején.

Középmeleg sütőben a massza megkeményedéséig sütjük.

A tojásfehérjékből és a porcukorból habot keverünk, belerakjuk a baracklekvárt, és a rakott palacsinta tetejére öntjük. Visszarakjuk a sütőbe, s barackszínűre pirítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek