Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Szentgyörgyi palacsinta II.

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 16 db palacsinta
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg dióbél
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg baracklekvár
  • kevés rum

Elkészítés

    Elkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba.

    A kisütött palacsintákat négyesével feltekerjük úgy, hogy a palacsinták közé fahéjas porcukrot szórunk. A végeit egyenesre vágjuk és félretesszük.

    Egy közepes méretű jénait 2 dkg margarinnal kikenünk, s beletesszük a palacsintákat úgy, hogy a tál alját kitöltsék.

    A cukrot a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra, majd a lágy vajjal és a tejszínnel simára keverjük. Hozzáadjuk a méretre vágott palacsinták végeit, a darált diót, a rumos mazsolát, és az egészet elosztjuk a palacsinták tetején.

    Középmeleg sütőben a massza megkeményedéséig sütjük.

    A tojásfehérjékből és a porcukorból habot keverünk, belerakjuk a baracklekvárt, és a rakott palacsinta tetejére öntjük. Visszarakjuk a sütőbe, s barackszínűre pirítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes