Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalagos fánk kenyérgépben dagasztva

default user icon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 6,5 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl étolaj (a sütéshez)
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor

Elkészítés

    1. A kenyérgép tartályába beletesszük a hozzávalókat. Tészta programra állítjuk, és elindítjuk a gépet. A program ideje kb. 1,5 óra, ezalatt megdagasztja és megkeleszti a tésztát.
    2. Amikor elkészült, a gyúródeszkát vékonyan beszórjuk liszttel, a tésztát pedig, mint a lángost, kihúzogatjuk. kb 1,5 cm vastagságúra.
    3. A kihúzott tésztából fánkokat szaggatunk, és az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, majd fél órát pihenni hagyjuk.
    4. Amikor már szépen megkeltek a fánkok, egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a fánkokat lyukkal lefelé az olajba tesszük, és fedő alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat,  majd a szűrőlapáttal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A kisült fánkokat papírtörlővel bélelt tálba halmozzuk.
    5. Porcukorral meghintve, sárgabarack-lekvárral tálaljuk.

      11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>>

      mindenféle fánk >>> 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin