Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szaftos sertéspörkölt zsemlegombóccal

Hozzávalók

  • 50-60 dkg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db pörköltízesítő kocka
  • 1-2 ek édes csiliszósz
  • 1 db csilipaprika
  • 1-2 tk Piros Arany
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 doboz félkész zsemlegombóc
  • étolaj

Elkészítés

    1. Olajat hevítünk egy lábasban, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk, majd lefedve üvegesre pároljuk. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, kisebb adagokban hozzáadjuk a kockára vágott lapockát és saját levében pörköljük.
    2. Puhulás közben többször adunk hozzá vizet, csak annyit, hogy ne égjen le, a szaft így lesz sűrű. Kb. 30 perc múlva, mikor félig megpuhult, ízesítjük a pörköltkockával, a csiliszósszal, a csilipaprikával, a Piros Arannyal és további 30-40 perc alatt puhára főzzük. Amennyiben szükséges, egy kevés vizet öntünk alá.
    3. A zsemlegombócokat kifőzzük a dobozon található elkészítési javaslat szerint. 
    4. Személyenként 2 gombócot teszünk a tányérra, körérakjuk a pörköltet, a a gombócokat meglocsoljuk a szafttal. A végén megszórhatjuk friss kaporral is.

Megjegyzés

A félkész gombóccal lerövidítjük a főzési időt! Pörkölt helyett mártásokkal is kiváló (pl. vadas, petrezselyem, gomba, sajt, medvehagyma stb.), de más ételek mellé is kínálhatjuk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin