Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

szaftos csirkemell kukoricás rizzsel

Hozzávalók

  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 db kaliforniai paprika (nagy)
  • 3 db paradicsom (közepes)
  • 25 dkg csiperkegomba (friss)
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 ek liszt
  • 1 mk pirospaprika
  • 25 dkg rizs
  • 1/2 konzerv kukorica
  • 1 csipet ételízesítő

Elkészítés

    1. Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, paradicsomot és a megtisztított-felszeletelt gombát. Ezeket megsózzuk és tovább sütjük.
    2. A csirkemellett felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk és forró olajban elősütjük. Mikor a zöldséges ragu már készre sült, azaz minden hozzávaló megpuhult és szaftot engedett, akkor 1 evőkanál lisztet és 1 mokkáskanál pirospaprikát kb. 1,5 dl vízben simára keverünk és hozzáöntünk, majd összefőzzük, hogy szép sima és sűrű szaftot kapjunk.
    3. Ebbe belehelyezzük az elősütött csirkemellet és kb 5-8 percig lassú tűzön készre főzzük. A rizst megmossuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a kukoricát és sóval, illetve ételízesítővel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje a hozzávalókat majd puhára, „pergősre” főzzük.

    FŰSZERVAJAS CSIRKEMELL MAJONÉZES CUKKINISALÁTÁVAL>>> 

    CSIRKEMELL TEJSZÍNES-SAJTOS RAGUVAL>>> 

    NEM LEHET ABBAHAGYNI CSIRKEMELL>>> 

     

Megjegyzés

A sűrű szaft teszi különlegessé.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin