hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszervajas csirkemell majonézes cukkinisalátával

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller
  • Mustár
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A majonézes cukkinisalátához először elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját elkeverjük a mustárral, egy csipet sóval és őrölt borssal, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az étolajat, míg szép, fényes, jó állagú majonézt nem kapunk. Végül hozzákeverjük az almaecetet.
  2. A szárzellert, zöldalmát és cukkinit lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, esetleg gyaluljuk, majd egy fél citrom levével meglocsoljuk.
  3. A cukkinis keveréket a majonézbe forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a csirkemellet elkészítjük.
  4. Az fűszervajas csirkemellhez az egész csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. A pirítás végén egy csipet friss kakukkfüvet, fokhagymát és vajat adunk hozzá.
  5. Vajból, reszelt sajtból, a felaprított petrezselyemből és snidlingből fűszervajat készítünk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  6. A körbepirított csirkemellbe hasítékokat vágunk, és ezeket a hasítékokat megtöltjük a fűszervajjal.
  7. A csirkemellet visszahelyezzük a serpenyőbe, fehérbort öntünk alá és 175 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk ne száradjon ki, de ne is maradjon rózsaszín!
  8. Ha kész a csirkemell, felszeljük és a tányérra halmozott majonézes cukkinisalátára helyezzük.

Nézd meg videón, hogyan készül a fűszervajas csirkemell házi majonézes cukkinisalátával:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss