Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell tejszínes-sajtos raguval

60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • Az elősütéshez:
  • 6 szelet csirkemell
  • bors
  • 1 dl étolaj
  • A feltéthez:
  • 30 dkg mexikói vegyes zöldség
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 3 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
  • 1 ek liszt
  • A tetejére:
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Eztuán étolajon mindkét felét hirtelen átsütjük, és papírtörlőre szedjük.
  2. A zöldségeket és a felaprított gombát a vajon megpároljuk, és fűszerezzük sóval és borssal. A tejszínt és a tömlős sajtot a liszttel kikeverjük, a zöldségekre öntjük, összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.
  3. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal. Az elősütött húst lerakjuk az aljára, elosztjuk rajta a zöldséges ragut, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. 

    A legjobb csirkés receptek egy helyen >>> 

    Töltött csirke >>> 

    Csirkeszárnyreceptek >>> 

    Csirkecombok >>> 

Megjegyzés

Vasárnapi finom, gyors ebédünk volt. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek