Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Péksuli Szabival: tökéletes sós vajas tészta kiflihez, zsömléhez, csigához

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg most velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! A Péksuli első óráján terítéken a kiflik, a zsemlék és a csigák!
A VAJAS KELT TÉSZTA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 
Hozzávalók a medvehagymás-sonkás-mozzarellás csigához:

(6 db csigához)
35 dkg vajas kelt alaptészta
8 levél medvehagyma, felaprítva
4-6 szelet sonka
10 dkg mozzarella

Hozzávalók a mozzarella-olívabogyós csigához :

(6 db csigához)
35 dkg vajas kelt alaptészta
10 dkg mozzarella sajt
12 dkg zöld és fekete magozott olívabogyó, apróra vágva

Hozzávalók az aszalt paradicsomos stanglihoz/kiflihez:

(6 db kiflihez)
50 dkg  vajas kelt alaptészta
20 dkg aszalt paradicsom

Hozzávalók a császárzsemléhez:

(5 db 8 dkg-s zsömléhez)
40 dkg vajas kelt tészta

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin