Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Ivány Anikó
Baloghné Kele Judith
Videó
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg most velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! A Péksuli első óráján terítéken a kiflik, a zsemlék és a csigák!
Nagyon hamar elkészül, nagyon finom és még a gyerekek is szeretik! Kell ennél több? Remek vendégváró, szuper partifalat, de akár kiránduláshoz is remek szendvics helyett. Egyszerű, gyors és laktató. Egyetlen baja van, az pedig elég nagy: hamar elfogy. Szóval eleve dupla adaggal készüljetek, ha nincs kedvetek csalódott fejeket látni. :)
Kalácsot sütnél húsvétra, de rettegsz a kelt tészta készítésével járó macerától? Mautner Zsófia az utolsó pillanatban is bárhol beszerezhető egyszerű alapanyagokból, egy kezdő kalácssütögető számára is könnyen elkészíthető recept alapján süt egy sós és egy édes húsvéti kalácsot.