hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas kelt tészta alaprecept - kiflihez, zsemléhez, csigához

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet, a tejföllel, 2 darab egész tojással és az élesztővel a dagasztótálba tesszük, majd elkevertetjük a géppel. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a cukrot, majd 3 percet dagasztatjuk, míg a tészta egyneművé válik.
  2. A puha vajat kisebb kockákban adagolva adjuk hozzá és további 5 percet dagasztatjuk a géppel. Az elkészült tésztát huzatmentes helyen, letakarva pihentetjük 30 percet.
  3. Ekkor következik a gömbölyítés, tehát a tészát 8 (kb. 20 dkg-s) részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük és letakarva további 15 percet pihentetjük a konyhapulton. A formázást és az esetleges töltést követően 30-45 percet kelesztjük.
  4. Egy tojást villával lazán felverünk és egy kenőecset segítségével áttojásozzuk a megkelt péksüteményeket. 195 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

A CSÁSZÁRZSEMLE, A KIFLI, A STANGLI ÉS A CSIGA ELKÉSZÍTÉSÉT NÉZD MEG VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss