Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Svéd gyömbéres keksz

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek méz
  • 2 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 késhegynyi őrölt fehérbors
  • A kenéshez:
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sütőport, az előre összekevert gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, őrölt fehérborsot, és két kávéskanál híján a cukrot. Kis adagokban hozzáadjuk puha vajat, és jól összemorzsoljuk az egészet. Hozzákanalazzuk a mézet, és egyneművé gyúrjuk a tésztát.
    2. A kész masszát megfelezzük, és mindkét részből kb. 2 cm-es gombócokat formázunk, amelyeket egymástól kb. 3-4 cm-re egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakolunk, majd a tenyerünkkel, vagy egy pohár aljával korongokká lapítjuk őket.
    3. A kekszek tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és meghintük mindet a maradék cukor ral, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 8-12 perc alatt megsütjük őket.

      11 GYÖMBÉRES FINOMSÁG A KEKSZTŐL A TORTÁIG >>> 

      14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin