A burgonyát megmossuk, majd sós vízben héjastul megfőzzük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, és egy kicsit hagyjuk hűlni. Ha már kézmeleg, meghámozzuk és áttörjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojást, a sót és borsot és egy kevés szerecsendiót ízlés szerint.
Lágy, de formázható tésztát készítünk belőle. A tésztából kisebb adagokat leveszünk és kb. másfél cm vastag hengert formázunk belőlük, majd azokból egyforma méretű, kb. 2 cm-es nudlikat szabdalunk.
A nudlikat a tenyerünkbe tesszük, és a kezünket merőlegesen egymásra téve, a két végén elvékonyítva megsodorjuk. Ezután forrásban lévő vízben addig főzzük a nudlikat, amíg feljönnek a tetejére.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és lassú tűzön megpirítjuk. A kifőtt nudlikat forró kacsazsíron aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szalonnát és a durvára vágott medvehagymát, átforgatjuk, majd meglocsoljuk tejföllel és tálaljuk.
Az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük, felkockázzuk. Érdemes erre az időre a felkockázott almát citromos hideg vízbe tenni, hogy ne barnuljon meg. Egy edényben cukrot karamellizálunk, felöntjük fehérborral, hagyjuk, hogy az alkohol hirtelen elforrjon, majd beletesszük az almadarabokat, 1 rúd fahéjat és lime leveleket. Vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje, és fél órát főzzük. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk. Főzés után eltávolítjuk a lime leveleket és a fahéjat, és az almát a levével együtt leturmixoljuk. A kifőzött sufnudlikat fahéjas pirított durva kenyér morzsába forgatjuk és az almapürével találjuk. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!