Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökös rakott krumpli római tálban

Hozzávalók

  • 1 db hokkaidó tök (kb. 75 dkg-os)
  • 50 dkg burgonya (lisztesre fövő)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 40 dkg juhsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 1,25 dl habtejszín
  • frissen őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

    1. A hokkaidó tököt megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjait. A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Mindkét hozzávalót felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva félretesszük.
    2. A római tálat 10 percre beáztatjuk. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket pépesre nyomkodjuk vagy présen áttörjük, a hagymát apróra kockázzuk. A kétféle hagymát összekeverjük.
    3. A sütőtökös burgonya felét a római tálba tesszük és elegyengetjük. Ezután elosztjuk rajta a hagymás keveréket és rámorzsoljuk a juhsajt felét. Rárétegezzük a tökös keverék másik felét és a maradék sajtot.
    4. A petrezselymet megmossuk és leszárítjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és beleforgatjuk a finomra aprított petrezselymet. A keverékkel egyenletesen meglocsoljuk a lerakott zöldségeket.
    5. A tálat lefedjük a tetejével, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk és a rakottast készre sütjük kb. 60 perc alatt.

      további receptek sütőtökkel >>>

Megjegyzés

Recept és fotó: Römertopf / Trendxpress

MME
Ha nem hokkaidó tököt használsz, akkor a héj lehámozása után mérj ki belőle 75 dkg-ot. A tálat a sütő középső részébe csúsztatott sínre tedd. Légkeverésnél 180 fokra állítsd be a sütési hőmérsékletet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin