Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült tarja kakukkfüves almával

default user icon

Hozzávalók

  • 4-6 szelet sertéstarja (csont nélküli)
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl cider (almabor)
  • 3 db alma
  • 4 dkg vaj
  • méz
  • 3-4 ág friss kakukkfű

Elkészítés

    1. A tarjaszeleteket megmossuk, kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és süssük benne pirosra a hússzeletek mindkét oldalát.
    2. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, és elrendezzük egy tűzálló tálban, majd ráfektetjük a tarjaszeleteket. Ráöntjük a cidert, és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 45 percre.
    3. Közben a megmosott almákat 6-8 cikkre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadunk egy kevés mézet és a megmosott kakukkfűágakat. Beleforgatjuk az almacikkeket, és addig pároljuk, amíg teljesen megpuhulnak, és a mézes-vajas keverék sziruposra nem fő. A sült tarjaszeletekhez tálaljuk.

      KARAJ, TARJA, COMB - RECEPTVÁLOGATÁS >>> 

      SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin