Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült kacsamell lilakáposztával

Hozzávalók

  • 1 db kacsamell (kb. 30 dkg)
  • 1/2 db lilakáposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db brokkoli
  • 4 db csiperke gomba
  • 3 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • kacsazsír
  • cukor
  • köménymag
  • vörösborecet

Elkészítés

    1. A brokkolit rózsáira szedjük, a krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. Mindkettőt feltessszük sós vízben főni. A gombát felszeleteljük, a hagymát és fokhagymát felvágjuk, a káposztát felszeleteljük.
    2. Egy serpenyőben a köménymagot megpirítjuk, rádobjuk a hagymát, megszórjuk cukorral, és karamellizáljuk. Rátesszük a káposztát is, megsózzuk, megborsozzuk, és rálocsoljuk az ecetet és a bort, és megdinszteljük.
    3. A megmosott és szárazra törölt kacsamellet megsózzuk, megborsozzuk, és egy serpenyőben kacsazsíron előbb bőrével lefelé, majd megfordítva megsütjük bő 20 perc alatt. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.
    4.  A zsírban a gombát a hagymával és a fokhagymával együtt megdinszteljük. Megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A krumplit a kacsazsíron kicsit megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
    5. Tálaláskor a tányérra teszünk 3 szelet húst, megszórjuk pirospaprikával és körberakjuk a körettel. Tartármártással és vörösborral fogyasztjuk.

Megjegyzés

Bár egy kicsit macerás az étel, de megéri elkészíteni, mert finom a végeredmény.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin