Egy tepsibe tesszük a megpucolt, nagyobb darabokra vágott céklát, a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Felöntjük 1,5 deciliter vízzel, fűszerezzük, majd a kakukkfüvet is rászórjük. Ezután fóliával letakarjuk, és addig sütjük, amíg a cékla puha nem lesz. Ez durván 75 perc sütési időt jelent a megadott hőfokon.
Ha a cékla megpuhult, levesszük a fóliát, az egészet egy lábasba öntjük, és beletesszük a leveskockát. Ezután felforraljuk az egészet. Ha szükséges, öntsük fel egy kevés vízzel, majd botmixerrel pürésítjük. Amikor ezzel elkészültünk, megfűszerezzük, aztán kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet. Keverjük el jól.
A kenyereket megpirítjuk, majd mindegyikre kéksajtot pakolunk ízlés szerint. Megszórjuk a dióval és a friss kakukkfűvel, aztán sütőbe tesszük addig, amíg a sajt rá nem olvad.