Elkészítés: A fehérbort a hagymával és a petrezselyemmel felfőzzük, hozzáadjuk a megtisztított, kifilézett sügérszeleteket, és néhány percig lassú tűzön ebben a lében főzzük, de ne forraljuk!
Ezután a filét kivesszük, majd meleg tálra helyezzük, a levet átszűrjük, félretesszük. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd a leszűrt hallevet. Forraljuk 3-4 percig, majd felöntjük a tejszínnel, és fűszerezzük őrölt fehérborssal, petrezselyemmel és zsályával.
Tányérra helyezzük a sügérszeleteket, meglocsoljuk az öntettel, és főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk. Ízesíthetjük egy csepp citromlével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre