Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-gombás nokedli

default user icon

Hozzávalók

  • Elkészítési idő: kb. 20-25 perc
  • Hozzávalók 2-3 adaghoz:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg mélyhűtött spenót felengedve
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tej
  • szerecsendió
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 tasak KNORR Vadas Rafinéria
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A galuska vizét feltesszük forrni. A lisztből, a kinyomkodott spenótból, a tojásból és a tejből enyhén sós galuskatésztát keverünk, ha kell, hideg vizet adunk hozzá. Reszelt szerecsendióval ízesítjük és a lobogó sós vízbe szaggatjuk, majd megfőzzük. Ezalatt elkészítjük a mártást: egy kis serpenyőben az olajon megpirítjuk a vékonyra szelt gombát, felöntjük az 5 dl hideg vízzel elkevert KNORR Vadas Rafinériával. Felforraljuk, kevergetve 2 percig főzzük. A megfőtt nokedlit leszűrjük, a gombás szószt rákanalazzuk, végül megszórjuk a füstölt reszelt sajttal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin