Spenót - vagy mángold - tekercs sonkával - paleos finomság!

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg mélyfagyasztott vágott spenót vagy mángold
  • 6 tojás
  • 15 dkg vaj vagy ghí (tisztított vaj) vagy kókuszzsír
  • bors
  • 20 dkg főtt füstölt csülök húsa vagy tartósítószer-, tej-, gabonamentes főtt sonka
  • 5 dkg parmezán vagy valamilyen kemény sajt

Elkészítés

    1. Ha friss a spenót (mángold), akkor a megtisztítása után kevés vízben puhára főzzük, és aprítógépben pépesítjük, vagy az eleve aprított, mélyhűtött spenótot megfőzzük a saját levében.
    2. A tojás sárgáját habosra keverjük a vajjal - ghível vagy kókuszzsírral - ízesítjük a sóval, borssal, és az egészet óvatosan belekeverjük az előzőleg felvert tojásfehérjék habjába.
    3. A végén hozzákeverjük aspenótot, és az egészet sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, szétkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
    4. A sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, addig a főtt füstölt csülök húsát (vagy a sonkát) apróra vágjuk, és ezt rákenjük a kihűlt spenótpiskótára, majd feltekerjük, 2 centiméter vastag szeletekre vágjuk, és a szeleteket üvegtálba téve, pár perc alatt megmelegítjük a sütőben.
    5. Tálaláskor szeletenként egy kanál olvasztott ghível meglocsoljuk, és meghintjük reszelt parmezán sajttal.

      Recept és fotó: Tej-, cukor-, lisztmentes ételek recepteskönyve, Springmed Kiadó

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin