Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás csirkemell ropogós édesburgonyachipsszel

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, mgsózzuk, -borsozzuk és barna rizslisztbe forgatjuk. Kevés zsiradékon néhány perc alatt elősütjük őket, majd félretesszük. 
  2. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk. 
  3. A hagymát apróra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk, és kevés zsiradékon fedő alatt megpároljuk. Egy evőkanál barna rizsliszttel meghintjük, felöntjük a laktózmentes tejszínnel, és hozzákeverjük a tojást. Fedő alatt pihentetjük. 
  4. A spárgát megpucoljuk és sós, citromos, nádcukros vízben félpuhára főzzük. Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, belefektetjük az elősütött csirkemelleket, elhelyezzük rajta a főtt spárgákat, és az egészet betakarjuk a hagymás-tejszínes tojással. 185 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. 
  5. A megtisztított burgonyákat és édesburgonyákat vékonyra gyaluljuk vagy egy spirálvágóval felszeleteljük, és forró zsiradékban ropogósra sütjük. A csirke mellé kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss