Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol tál - tapas

MME MME
3/5
15 perc
egyszerű
költséges

Elkészítés

A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk hasábokra, süssük ropogósra a fritőzben vagy egy serpenyőben olajon, majd sózzuk meg. Sőt, ha úgy szeretjük, akár a sütőben is megsüthetjük.
A virslik végeit vágjuk be, és a serpenyőben zsír nélkül kissé pirítsuk meg. A tejfölt keverjük össze a sóval, a borssal és az oregánóval, majd a leszűrt olívabogyóval.
Minden tányérra tegyünk egy adag szalmaburgonyát és egy adag virslit, majd öntsük le a tejfölös-fűszeres mártással, és szórjuk meg az apróra vágott friss zöld fűszerrel.

Megjegyzés

Olajbogyó helyett zöldborsót vagy répát is párolhatunk az ételhez, ezekkel szintén nagyon ízletes és tartalmas ez az egytálétel.
- MME

Ezek is érdekelhetnek