Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sörben sült marha

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg marhacomb
  • 2 üveg Guiness sör
  • 10 dkg liszt
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • 1 narancs
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • babérlevél
  • 1 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kockázzuk fel. A lisztet keverjük össze sóval, borssal, szerecsendióval. Forgassuk a húst a lisztbe. Két adagban pirítsuk meg a húst az olajban, majd tegyük félre.

    A narancs levét facsarjuk ki, a héját reszeljük le. A maradék olajban a hagymát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a margarint. Ha felolvadt a margarin, tegyük bele a cukrot, és karamelizáljuk. Ha már jó a cukor, öntsük fel a narancs levével és a Guinness sörrel, tegyük bele a húst. Forraljuk kb. 10-15 percig, majd az egészet tegyük át egy jénai tálba, de a legjobb hozzá a római tál. Rakjunk bele pár babérlevelet, és lefedve tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 2,5-3 órára (a hús puhulásáig). Időnként nézzünk rá, és ha szükséges, vízzel öntsük fel.
    Steak burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyszerű vendégváró vagy ünnepi étel. A kedvencem, főleg a Guinness sör miatt, készítés közben egy pohárral le lehet csalni belőle. :) A lényeg, hogy maradjon annyi, amennyi ellepi a húst.

Fixifoxi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Guiness az igazi, az is marha (nem csak a sült), aki nem szereti! Nagyon jó a recepted, már csak a sör miatt is érdemes kipróbálni! Üdv, Nani.
Fixifoxi
Elnézést valóban elfelejtettem írni, hogy a narancs héját a sör után bele kell tenni. A Guiness pedig a sűrű állaga és egyedien kesernyés íze miatt a legjobb hozzá. Más sörrel még nem próbáltam.
charon
A Steininger sör nem jó, csak a Guiness? A narancs héját miért kell lereszelni, ha nem tesszük az ételbe?

Hasonló Receptek

Magazin