Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás alagút III.

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejfölt a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, párizsit kis kockára vágjuk.

1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, amikor langyosra hűlt, feloldjuk benne a zselatint, ismét forrásig melegítjük, majd amikor kissé lehűlt, a tejfölös masszával elkeverjük, és hozzáadjuk az összekockázott alapanyagokat.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, majd sonkával is, és ebbe öntjük a masszát, majd betakarjuk sonkával. Hűtőben néhány óra alatt megdermesztjük.

Megjegyzés

A családom kedvence, imádják. Ha vendég jön, mindig ezt készítem, és a külsejével meg az ízével hamar besöpörhetjük az elismeréseket. - MME

Ezek is érdekelhetnek