Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésragu rizibizivel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
  • 10-15 dkg húsos füstölt szalonna
  • kevés zsír
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • morzsolt majoránna
  • 1 dl száraz bor
  • 30 dkg rizs
  • kb. 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • aprított petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kisujjnyi csíkokra, a szalonnát vékony csíkokra, a hagymákat finomra, a paprikát és paradicsomot kockákra aprítjuk.

    A szalonnát felhevített zsiradékban kipirítjuk, rádobjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A húst fehéredésig pirítjuk benne, majd őrölt paprikával meghintjük, a zöldpaprikával és a paradicsommal, valamint őrölt borssal, majoránnával és borral elkezdjük párolni. Az elfőtt folyadékot mindig kevés vízzel pótoljuk (jó, ha többször a zsírjára sül).

    Mi szaftosan szeretjük, ezért amikor a hús már puha kb. 1,5 dl vízzel 1 lapos evőkanál lisztet elkeverek benne, a szaftját szaporítom, és néhány percig együtt forralom. A szükséges fűszereket ízlés szerint pótolom.

    A rizibizihez a rizst az olajon kevergetve felhevítem, a finomra aprított vöröshagymát és a zöldborsót belekeverem, és felöntöm 1,5-szeres forró vízzel. Sózom, borsozom, petrezselyemmel meghintem, és a forrástól számítva kb. 15 percig lassú tűzön kevergetés nélkül, lefedve párolom.

    A ragut a rizibizivel - és ez esetben aprított kaliforniai paprikakockákkal - tálaltam (de ez el is maradhat).

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin