Sajttal töltött burgonyahajók

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 4 db újhagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen orölt bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1.

    Dörzsöljük át a burgonyákat folyó víz alatt. Tegyük mindet forró, sós vízbe, és héjában főzzük félpuhára. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, hosszában vágjuk félbe, majd kanalazzuk ki a belsejét. Vágjuk apróra a kimagozott paprikát, karikázzuk fel a hagymát. Kockázzuk fel a szalonnát, és süssük üvegesre. Adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, majd pirítsuk meg

    2.

    Keverjük össze a krémsajtot a fetával és a pirított zöldségekkel. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. Töltsük meg a burgonyákat a zöldséges krémmel, majd tegyük tűzálló tálba. Locsoljuk meg az olajjal, és süssük 200 fokos sütőben 10 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek