Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sonkás pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A 2 csomag élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.

2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzákeverjük a tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt és a sajtot.

3. Szükség esetén még adunk hozzá lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

4. Félretesszük kb. 1-1,5 órára meleg helyre kelni.

5. Gyúródeszkán a megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd kinyujtjuk kb. 1-2 ujjnyi vastagra.

6. Egy pohár szélét bevizezzük, majd lisztbe forgatjuk, és ezzel kiszaggatjuk a pogácsákat a tésztából (így nem ragad a pohár a tésztához). A hagyományos pogácsa forma mellett lehet kifliket is csinálni. (ld. kép)

7. A kiszaggatott pogácsák tetejét késsel enyhén bevagdaljuk (rácsozzuk), majd megkenjük őket a 2 tojás sárgájával.

8. A megkent pogácsák tetejére tesszük a sonkadarabkákat. Enyhén belenyomkodjuk őket, majd megszórjuk a tetejüket sajttal.

9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss