Elkészítés: A liszttel a margarint elmorzsolom, a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, tojásokat, tejfölt, sót összegyúrom nem túl lágy tésztává. Egy kevés lisztet felvehet még a tészta gyúrás közben. Ezután letakarva hagyom kelni. Közben elkészítem a sajtkrémet. A kockasajtokat annyi tejszínnel vagy tejjel felolvasztom, hogy krémes, kenhető állagú legyen. A tésztát kinyújtom fél óra elteltével, megkenem a sajtkrémmel és összehajtogatom. Fél órát még kelni hagyom. Ezután kinyújtom 2 cm vastagra, késsel berácsozom, kiszaggatom, tepsiben nem túl szorosan felsorakoztatom őket. Felvert tojásfehérjével megkenem, reszelt sajttal megszórom, és 175 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre