Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtcsúcsos töltött pogácsa

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg vaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • A krémhez:
  • 12 dkg vaj
  • 3 db kockasajt
  • 10 dkg tömlős sajt
  • 2 ek tejföl
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A tésztához a tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a többi alapanyaggal összegyúrjuk (könnyen nyújtható legyen), 30 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.
    2. Kiszaggatjuk úgy, hogy mindig 1 sima 1 pedig a közepén kilyukasztott pogácsa legyen. Ezeket felvert tojással megkenjük, összeragasztjuk, és egyben megsütjük.
    3. A krém hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, minden pogácsa közepébe egy halmot rakunk, és a tetejüket reszelt sajttal meghintjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin